Enhver virksomhed går efter de mest kvalificerede medarbejdere. Chancen for, at I ansætter de bedste kandidater, er langt højere, hvis I vælger et rekrutteringssystem, som passer til lige præcis jeres virksomhed.

 

Det tager tid at rekruttere. Derfor kan et godt system til dette formål optimere processen, så det går nemmere og hurtigere. Det er optimalt at vælge et dansk system, for det er udviklet til danske virksomheder.

Bør I vælge rekrutteringskonsulenter eller et rekrutteringssystem?

Inden valget falder på et rekrutteringssystem, skal I gøre jer nogle overvejelser om virksomhedens behov, og hvor mange penge, I er villige til at bruge på rekruttering.

 

I skal bl.a. tage stilling til, om I foretrækker, at rekrutteringskonsulenter skal stå for eller give en hjælpende hånd med rekruttering af nye medarbejdere, eller om I hellere vil klare det selv.

 

Hvis I vælger at benytte konsulenter, ligger prislejet på 50.000-100.000 kr. + moms per rekruttering. Såfremt det er den bedste løsning for jer, er det oplagt blot at kontakte et rekrutteringsbureau direkte – for så er et rekrutteringssystem faktisk ikke nødvendig. Men vælger I et rekrutteringssystem, ligger priserne typisk mellem 200 kr. og 10.000 kr. per måned.

 

Rekrutteringssystemet skal opfylde virksomhedens behov

 

Ud over rekruttering kan visse rekrutteringssystemer også varetage HR og onboarding. Men hvis jeres virksomhed anvender et andet system til disse processer – som ligeledes er vigtige – behøver disse funktioner ikke at være indbygget i rekrutteringssystemet.

 

I skal overveje, hvilke funktioner, I har brug for, hvilke, der er irrelevante, og om det valgte rekrutteringssystem mangler bestemte funktioner. I gør klogt i løbende at vurdere, hvorvidt systemet dækker jeres behov, og om der opstår flere behov hen ad vejen. I så fald kan I evt. opgradere til en større pakke med flere funktioner eller skifte system.