Skal du i gang med den helt store renovering derhjemme, hvor alle de gamle, grimme og slidte gulve skal skiftes ud? Så er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, og ikke mindst noget værktøj, du skal have klar ved hånden, hvis dit gør-det-selv-projekt skal blive en succes.

 

For det er ikke nok bare at have udset sig et nyt, lækkert gulv i det lokale byggemarked. Det kræver omtanke og fingersnilde, inden du overhovedet kan gå i gang med den egentlige montering af gulvet.

Det skal du bruge af værktøj

I langt de fleste tilfælde er det nødvendigt at starte ud med at nivellere sit undergulv. Undergulvet er imidlertid det gulv, typisk i beton, der ligger under de gamle brædder eller det slidte gulvtæppe. Når dette nivelleres, kommer det nye gulv til at ligge plant ovenpå, så du undgår gyngende og knirkende brædder.

 

Rent praktisk foregår nivellering ved, at man fjerner det øverste lag beton og finsliber underlaget, indtil du opnår et glat og ensartet resultat. Til denne del af processen skal du anvende en ordentlig vinkelsliber, hvorpå du monterer en passende diamantkopskive til beton.

 

Kopskivens størrelse og grovhed afhænger imidlertid af undergulvets omfang og tilstand. Er der tale om små ujævnheder, er en finere kopskive fyldestgørende. Men er der derimod tale om grovere betontoppe og -kanter, er det nødvendigt med en kraftigere klinge, hvis processen skal effektiviseres og resultatet være i orden.

Gode råd og professionel vejledning til dit projekt

Er du i tvivl om hvilken type kopskive, der passer til både din vinkelsliber og dit projekt, er der altid mulighed for at få professionelle råd og vejledning hos Rivald. Det fagkyndige team bag den populære webshop lever og ånder nemlig for god service i øjenhøjde, og er der det mindste, du har brug for hjælp til, kan du være sikker på at finde svar hos dem.

 

Endelig er det vigtigt at have in mente, at når man bruger værktøj og redskaber i denne kaliber, og når man har med skære- og fliseværktøjer at gøre generelt, bør ens personlige sikkerhed prioriteres.

 

Du bør derfor anvende både høreværn og åndedrætsværn, således du ikke indånder slibestøv eller beskadiger dine øre. Dertil bør du være opmærksom på, at man med en vinkelsliber let kan komme til at lave farlige gnister.

 

Der er altså en vis brandfare forbundet med anvendelsen af denne type værktøj, og det kan således være en god idé at have slukningsmidler inden for rækkevidde under selve nivelleringen.