Du ved sikkert allerede, at en god nattesøvn er afgørende for dit velvære, din produktivitet og din generelle sundhed. Men vidste du, at der er nogle enkle ting, du kan gøre for at forbedre din søvn? Her er 5 ting, der vil gøre din søvn bedre:

1. Find den rette dyne.

En bambus tyngdedyne er et godt valg, da den er blød, varm og behagelig. Tyngdedyner fungerer på den måde, at de simulerer trykket af en kropslig berøring. Det fører til en mindre aktiv hjerne og en større afslappethed. Mange fortæller at den føles som om at blive krammet.

2. Sørg for, at dit soveværelse er varmt nok.

Varmen hjælper dig med at sove bedre, fordi kroppen sænker sin temperatur, når det er tid til at sove. Det er derfor vigtigt at du sørger for en god temperatur, når du skal sove

3. Sluk for elektronik en time før sengetid.

Når du får lys i øjnene, sender det signaler til hjernen om, at det er tid til at være vågen. Når du bruger elektronik (smartphone, tablet eller computer), får din hjerne signaler om, at det er tid til at være vågen. En blåt lys, der strømmer ud af din telefon, tablet eller computer, blokerer også din hjernes produktion af melatonin, et hormon, der hjælper dig med at sove

4. Sørg for at du får nok D-vitamin.

D-vitamin er vigtigt for vores søvn. I en undersøgelse offentliggjort i Sleep Medicine viste det sig, at mænd med dårlig søvn havde en markant lavere D-vitaminkoncentration. Det skal dog siges, at denne undersøgelse ikke viste en direkte sammenhæng mellem D-vitamin og søvn.

5. Undgå at spise store måltider inden sengetid.

Hvis du føler dig meget mæt, inden du skal sove, vil du have svært ved at sove. Desuden vil det øge din risiko for at have en dårlig søvn, hvilket kan påvirke dit helbred negativt. Forskere fra University of Washington School of Medicine har undersøgt 740 voksne og har fundet, at de, der fik mindst 25% af deres daglige kalorier inden 9 timer før sengetid, havde en lavere risiko for at vågne for tidligt.

Konklusion

De 5 ting, som er beskrevet ovenfor, vil hjælpe dig med at få en bedre søvn. Husk på at sove er lige så vigtigt som at motionere og spise sundt. For nogle kan det være svært at følge disse råd, men hvis du gør det, vil du se en stor forskel i din søvn.